Lady Gaga
0

"Bolje da se nikako ne seksate, celibat je super"

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Lady Gaga, američka pjevačica koja plijeni pažnju sve većeg broja publike, jedna je od zvijezda koje podržavaju kampanju borbe protiv side. Ona i njena prijateljica, diva Cyndi Lauper, aktivno rade na podizanju svijesti javnosti o toj opakoj bolesti. U razgovoru za Daily Mail, Gaga je govorila o toj opakoj bolesti, rizicima, ali i o svom seksualnom životu.

"U današnje vrijeme kad se sida smatra bolešću homoseksualaca veći je rizik da se žena zarazi, nego mušakarac. Stopa zaraženih virusom HIV-a danas je veća nego ikada. Najrizičnija kategorija su žene u dobi od 17 do 24 godine, kao i one u dobi od 38 do 60 godina. Veliki problem je što se žene ne žele testirati, a to je bolest koja ne bira, svi se mogu zaraziti, a ne samo homoseksualci", kazala je slavna pjevačica.

"Poruka koju želmo prenijeti ljudima je da koriste kondome", dodaje Cindy.

Lady Gaga je na to kazala kako je možda ipak bolje da ljudi nemaju odnose uopšte. "Ni sama ne vjerujem da ovo govorim, ali bolje je da se uopšte ne seksate. Ja trenutno nisam u vezi i to sam sama odabrala jer nemam vremena da upoznajem nekoga. Dobro je kad nemate seks. Ja sam u celibatu i celibat je super", kazala je kontroverzna američka pjevačica.

Ona je također poručila svojim fanovima da uvijek budu s osobom koja im se dopada, no kada je riječ o seksu ne smiju i ne moraju žuriti.

"Da biste se osjećali dobro ne morate imati seks i ako se ne osjećate spremni na taj korak nikada to i ne činite preko svoje volje", istakla je Gaga dodajući kako nije cool skoro svakodnevno se seksati već biti jak i nezavisan.

Gaga je u razgovoru za Daily Mail također kazala kako ona želi biti uzor mladim osobama i kako ona veoma poštuje i cijeni svoje fanove.