Standardi ljepote
0

Bivša članica Feminnema koja se bori sa sklerozom: Dao Bog da nam ubuduće bore budu najveći problem

I. S.
Foto: Instagram/____nika_antolos____
Foto: Instagram/____nika_antolos____
Bivša članica grupe Feminnem Nika Antolos je 2018. godine saznala da boluje od multiple skleroze. Ipak, odlučila je uživati u životu. Protivnica je nerealnih standarda ljepote, a javnosti je poručila da postoje važniji problemi od izgleda.
"Dan započinjem u 5:30 s kafom i litrom iscijeđenog soka kojeg 'riješim' do 8. Onda dan može početi... Doduše spava mi se u 17, ali ok... Odlučila sam ne nositi bilo kakav puder (nije da sam ga osim na nastupima nosila, ali ovako zvuči bolje) niti koristiti ikakve filtere na slikama (osim možda onih za boju)", napisala je.

Primijetila je da djevojčice sve više vjeruju u holograme nedostižne "ljepote" na društvenim mrežama i smatra da smo za to svi krivi. Na mrežama se odjeća ne ponavlja, svi su vječno nasmijani, tijela i lica su bez ikakvih pigmentacija, pore su blurovane, a kosa je nadodana.

"Neću. Ne želim biti dio velikog problema koji raste i izobličava sliku u ogledalu nekom drugom. Nema smisla niti logičnog objašnjenja zašto bi to iko ikada trebao raditi. Ne sviđam ti se - bed. Ni sebi se često ne sviđam", navela je.

Ima celulit, kapilare po nogama nakon trudnoće, pigmentacije od sunce i bore - jer život.

"I šta ćemo sad? Ništa! Jer imamo puno većih problema. Dao Bog da nam ubuduće bore budu najveći problem. Mijenjam ih odmah za bullying, glad, zlostavljanje i virus...", zaključila je.

Antolos je ranije kazala kako je zbog multiple skleroze u potpunosti bila ovisna od pomoći drugi i da je oslijepila na lijevo oko. Ipak, sada tvrdi da se gotovo oporavila od ove opake bolesti jer je slijedila savjete jedne nadriljekarke.

"Toliko sam dobro, Bogu hvala, da se ne mogu poistovjetiti s onom Nikom od prije dvije godine. Danas mi se to razdoblje čini toliko stranim. U tome vidim božiju milost koju je izlio na mene", kazala je prošle godine.