Showbiz
0

Anne Hathaway se bojala uloge spisateljice Jane Austin

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters; Scena iz filma "Becoming Jane"
Foto: Reuters; Scena iz filma "Becoming Jane"
Iako je ova mlada glumica glumila s velikanima kao što su Meryl Streep i Julie Andrews, pritisak koji je osjećala glumeći spisateljicu Jane Austin bio je tako velik da je skoro odustala. Ipak, Anne je na projektu ostala, a film "Becoming Jane" u kina širom Sjedinjenih Država izlazi u petak.

Dvadesetčetverogodišnja Anne Hathaway je glumeći u "Becoming Jane" postala jako nervozna i skoro je odustala jer je osjećala veliki pritisak. Glumiti jednu od najpoznatijih spisateljica nije uopće lagano, a nervozi su pridonosili njeni strahovi kao i zlobni komentari kritičara i ljubitelja filma.

Ipak, mlada glumica je stisnula zube i ostala do kraja na projektu i sada je sretna jer smatra da je posao odradila dobro, prenosi Reuters.

Za film, Anne je morala savršeno savladati engleski akcent te je morala učiti englesku historiju i običaje 18. stoljeća. Film zapravo govori o životu Jane Austin o kojem se zna vrlo malo. U kinima će se prikazivati u petak.

Iako je glumica u Hollywoodu, Anne se drži podalje od tabloida i medijskih skandala, a mnogi smatraju da će njena karijera biti uspješna.

Hathaway je postala poznata po filmovima "The Princess Diaries" gdje je glumila uz Julie Andrews (sjećamo je se kao Mary Poppins), a popularna je postala glumeći rame uz rame s Meryl Streep u filmu "Đavo nosi Pradu".

Za sebe govori da je jako "loša zvijezda" jer ne radi stvari koje bi bile zanimljive medijima.