"Namještanje" trudnoće
0

Američki tabloid retuširao fotografiju kako bi objavio da je Kate trudna

Klix.ba
Otkako se udala za britanskog princa Williama, Kate Middleton je glavna tema u mnogim tabloidima. Nedavni skandal koji su joj priredili magazini u Francuskoj, Italiji, ali i nekim drugim zemljama, objavljujući njene golišave fotografije s ljetovanja, su kap koja je prelila čašu, pa se pobunio i njen suprug.

Kako pišu britanski mediji William je rekao kako neće dopustiti da njegovu suprugu povrijede kao i njegovu majku, princezu Dianu, koja je poginula u saobraćajnoj nesreći u Parizu dok su automobil u kojem je bila jurili paparazzi. Vijest o objavi fotografija Kate Middleton u toplesu se pojavila u gotovo svim svjetskim medijima.

Čini se da je i posljednja u nizu vijesti vezanih za nju čista izmišljotina, a urednici američkog časopisa Star su vjerovatno na umu imali samo prodaju novine i povećanje tiraža.

Ovaj magazin je na naslovnici objavio fotografiju vojvotkinje od Kembridža, ali retuširanu. Naime, magazin tvrdi da je Kate trudna i da očekuje blizance. Međutim, originalna fotografija i ona objavljena na naslovnici znatno se razlikuju. Vidljivo je da je fotografija koja bi trebala dokazati da je Kate trudna retuširana i znatno izmijenjena, stomak je uvećan, a prilikom "namještanja" trudnoće, u magazinu su napravili i još nekoliko grešaka, izbrisali prsten s ruke, pomjerili čašu koju je držala u ruci...

Tvrdnju da je vojvotkinja trudna temelje na tome da im je tu informaciju navodno dao izvor blizak porodici. Kako god bilo, kraljevski par je najavio da će biti primoran podnositi tužbe protiv medija za sve učestalije "guranje nosa" u njihov privatni život.