"Cijenim njegove savjete"
46

Alka Vuica otkrila ko joj je bio najzgodniji muškarac u Jugoslaviji: On je stvarno nevjerovatan lik

I. S.
Foto: Instagram/alka.vuica
Foto: Instagram/alka.vuica
Alka Vuica je tokom gostovanja u emisiji "Zvezde Granda Specijal" otkrila ko joj je bio najzgodniji muškarac u Jugoslaviji.
"Goran Bregović Brega je stvarno poseban čovjek i mislim da su sve curice moje generacije bile zaljubljene u njega, ali i oduševljene njegovom pojavom. Brega je stvarno čudo i dan - danas jako cijenim njegove savjete. Kad je nešto bitno u životu pitam njega. Stvarno je nevjerovatan lik", rekla je.

Postoje tvrdnje da je 1980-ih Alka došla u Sarajevo da za zagrebački magazin "Polet" uradi intervju s Bregovićem. On joj je navodno najprije rekao: "Ti nisi došla zbog intervjua nego zbog udaje."

Kasnije joj je posvetio pjesmu "Pedikulis pubis", koja ju je razbjesnila. Dugo nisu pričali, no uspjeli su izgladiti sve nesuglasice.

Vesna Zmijanac je nedavno izjavila kako također smatra da je Bregović bio najveći zavodnik u Jugoslaviji. Voditelj Ognjen Amidžić ju je pitao da li je on pokušao zavesti.

"Ne, nije. Radio mi je produkciju na jednom albumu, sarađivali smo. Kada je došao iz Sarajeva u Beograd, dala sam mu kuću na Bežanijskoj kosi da boravi u njoj", odgovorila je.