U popularnoj franšizi
32

Al Pacino otkrio da je odbio legendarnu ulogu: Dao sam Harrisonu Fordu karijeru

N. C.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Hollywoodska legenda Al Pacino progovorio je o tome kako je odbio ulogu Hana Sola u "Ratovima zvijezda" jer nije razumio scenarij te dodao da je dao Harrisonu Fordu karijeru.

Ovaj 82-godišnjak je otvoreno govorio o tome da je bio "novi klinac" u vrijeme nastanka sada već kultnog fenomena i objasnio da, iako su mu "ponudili toliko novca", on jednostavno "nije razumio" priču.

"Pa, odbio sam 'Ratove zvijezda'. Kad sam tek došao, bio sam novi klinac u bloku, znaš što se dogodi kad postaneš slavan. Nudili su mi toliki novac, ali ja to nisam razumio, pročitao sam. Pa sam rekao da to ne mogu učiniti. Dao sam Harrisonu Fordu karijeru", rekao je Davidu Rubensteinu u sklopu "92nd Street Y".

Harrison Ford preuzeo je ulogu Hana Soloa u originalnom filmu, koji je zaradio 775,8 milonna dolara na svjetskim blagajnama sa samo 11 miliona dolara budžeta.

Harrison je nastavio reprizirati ulogu u filomovima "The Empire Strikes Back" (1980), "Return of The Jedi" (1983) i ponovno u "Star Wars: The Force Awakens" (2015).