Praznična atmosfera
40

Počela je Zima u Tuzli: Zabava za sve generacije uz bogatu gastro ponudu

A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
(Foto: A. K./Klix.ba)
Zima u Tuzli tradicionalna je manifestacija koja se već nekoliko godina održava u decembarskim i januarskim danima u gradu soli. Posebno uređen Trg slobode u narednom periodu ponudit će brojne sadržaje za sve generacije, uz bogatu gastronomsku ponudu.

Manifestacija Zima u Tuzli danas je zvanično počela, a praznični ambijent na Trgu slobode upotpunjuju posebno izrađene drvene kućice sa šarolikom ponudom za sve posjetitelje.

Osim bogatog gastronomskog dijela u njima je moguće pronaći i razne suvenire, ručno izrađene ukrasne proizvode i slično. Večernji sati u naredim danima će biti obogaćeni i koncertnim aktivnostima.

"S velikom srećom i zadovoljstvom danas otvaramo manifestaciju Zima u Tuzli. Drago nam je da smo kao Turistička zajednica postali sve vidljiviji i prepoznatljiviji kao neko ko kreira turističku ponudu, ali uvijek u partnerstvu sa našim poduzetnicima, obrtnicima, starim i tradcionalnim zanatima, ali i sa gradskim službama i javnim preduzećima. Koristim priliku da pozovem sve građane BiH, ali i regiona da posjete Tuzlu jer u 31 dan programa imat ćemo čak 18 večeri sa muzikom uživo", kazala je voditeljica Turističkog ureda Turističke zajednice grada Tuzle Amra Jaganjac.

Amra Jaganjac (Foto: A. K./Klix.ba)
Amra Jaganjac (Foto: A. K./Klix.ba)

U okviru Zime u Tuzli posjetiteljima se ove godine predstavlja 20 kompanija, obrtnika i ugostitelja.

"Kada je riječ o obrtnicima, ove godine imamo zastupljenu proizvodnju halve, suhog mesa, nakita, suvenira i slično. Ima se šta ponuditi gradu i njegovim posjetiteljima i drago mi je što je to tako. Svi smo se trudili da manifestacija uspije i nadam se da ćemo u narednim danima svi uživati u kvalitetnom druženju", navela je sekretarica Udruženja obrtnika Tuzle Slađana Jovičić.

Slađana Jovičić (Foto: A. K./Klix.ba)
Slađana Jovičić (Foto: A. K./Klix.ba)

Vršilac dužnosti gradonačelnika Tuzle Zijad Lugavić ističe da je manifestacija izuzetno značajna za grad, njegove građane, privrednike, ali i sve one koji će posjetiti ovaj dio BiH.

"I ove godine smo stekli mogućnosti za realizaciju Zime u Tuzli koja će imati veoma kvalitetan zabavni program, a koji će nam uljepšati dane i noći. Također, mladima će biti poboljšan kvalitet života u zimskom periodu, a na ovakav način pomažemo i svim privrednicima te obrtnicima koji realizuju svoje djelatnosti, jer će aktivnosti koje se realiziraju u okviru manifestacije privući veliki broj posjetitelja", naveo je Lugavić.

Zijad Lugavić (Foto: A. K./Klix.ba)
Zijad Lugavić (Foto: A. K./Klix.ba)

U realizaciju manifestacije ove godine se uključila i kompanija Bingo, iz koje su istaknuli da je Pivara Tuzla, kao članica njihove grupacije, generalni sponzor Zime u Tuzli.

"Očekujemo da ćemo našim učešćem doprinijeti poboljšanju programa jer su većina naših kupaca ili sugrađana direktno ili indirektno vezani za našu kompaniju i grupaciju. Ovo je naš znak doprinosa i zahvalnosti svima njima", kazala je glasnogovornica Binga Tatjana Paunoski.

Tatjana Paunoski (Foto: A. K./Klix.ba)
Tatjana Paunoski (Foto: A. K./Klix.ba)

Kada je riječ o muzičko-zabavnom programu, on počinje večeras koncertom Ilme Karahmet. Zima u Tuzli trajat će do 8. januara iduće godine, a pored dešavanja na Trgu slobode, određni sadržaji se realiziraju i na panonskim jezerima gdje je za najmlađe već postavljeno klizalište.

Iz Turističke zajednice Tuzle vrhunac zabave najavljuju u novogodišnjoj noći, kada će na otvorenom sve goste zabavljati članovi grupe Zabranjeno pušenje.