Uz veliki vatromet
136

Nezapamćen doček Nove godine u Zenici, 50.000 ljudi s Marijom Šerifović ušlo u 2024. godinu

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
Odbrojavanjem i čestitkom uz najljepše želje za 2024. godinu Zeničani i gosti iz svih dijelova BiH ušli su u novu godinu.
Nevjerovatan doček Nove godine, sigurno kakav se ne pamti u Zenici, priređen je večeras u centru grada gdje je više od 50.000 građana prisustvovalo koncertu regionalne zvijezde Marije Šerifović.

Spektakularna bina, svjetlosni efekti i ozvučene te repertoar pjesama koji nikoga nije ostavio ravnodušnim obilježili su višesatni koncertni spektakl koji je Marija Šerifović priredila za sve okupljene u Zenici.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Novogodišnji program večeras je otvorio Zeničanin Hanad Džehverović, a oko 23 sata na binu je izašla Marija Šerifović koja je izazvala nevjerovatnu euforiju kod publike. Koncert je otvorila pjesmom "Pametna i luda", a na repertoaru su se pronašle i druge svima poznate pjesme koje je publika uglas pjevala sa njom.

Tačno u ponoć prisutnima se obratio gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović koji je građanima Zenice poželio mnogo zdravlja u narednoj godini.

Nakon čestitki i spektakularnog vatrometa Šerifović je nastavila s koncertom koji će trajati do oko 1 sat iza ponoći kada se očekuje nastavak spektakla uz druge izvođače do jutarnjih sati.

Građani su mišljenja da je ovo jedan od najboljih dočeka Nove godine organizovanih u Zenici što je potvrđeno i emocijama koje je publika uzvratila zvijezdi večerašnjeg koncerta.