magazin
30

Na 5. Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu modna revija bh. brenda BHcrafts

Klix.ba
U okviru Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa u 17:30 sati će se održati modna revija zimske kolekcije za djecu, bosanskohercegovačkog brenda BHcrafts.

Mali manekeni modne agencije Nova maS models će predstaviti odjevne predmete, modne asesoare i igračke ovog poznatog bosanskohercegovačkog brenda.

Udruženje humanitarno društvo Bosanske rukotvorine je nevladina organizacija koja objedinjuje kreativne, humanitarne, poslovne i psihoterapijske karakteristike, s ciljem aktivnog uključivanja bosanskohercegovačkih žena različitih etničkih skupina iz oba bosanskohercegovačka entiteta i očuvanja kulturne baštine i kvalitativnog unapređenja života u Bosni i Hercegovini.

Sa punom sviješću i odgovornošću, već u svom nazivu, Bosanske rukotvorine od samog početka aktivno rade na očuvanju bosanskohercegovačke tradicije i kulturne baštine naroda koji ovdje žive i ovog podneblja.

Projekat Bosanskih rukotvorina omogućava kako građanima ove zemlje, tako i ostalim susjedima da ojačaju svoj individualni i kolektivni identitet znanjem o zajedničkom historijskom nasljeđu u lokalnim, regionalnim, državnim, evropskim i globalnim dimenzijama.

Svojim predanim radom u proteklih dvadeset godina postojanja Bosanske rukotvorine su prepoznate kao tipičan i iskren bosanskohercegovački brend.