Dusseldorf
0

Zvanično otvoren Eurosong, Merlin šarmirao novinare

Sarajevo-x.com
(Foto: Muhamed Mizić)
Zabavom dobrodošlice održanom u subotu navečer i zvanično je otvoreno 56. takmičenje za pjesmu Evrovizije u Dusseldorfu. Tradicionalno, svake godine ovakav prijem organizuje grad domaćin Eurosonga.

Prijem je održan u Tonhalleu u Dusseldorfu, jednoj od najljepših koncertnih dvorana u Njemačkoj. Ulasku u u dvoranu prethodilo je predstavljanje svih delegacija čiji su članovi prošetali crvenim tepihom dugačkim 160 metara što je dalo posebnu dozu glamura cijelom događaju. Bila je ovo prilika za brojne novinare/fotoreportere da dobiju intervju i fotografiju svakog učesnika ovogodišnjeg Eurosonga.

Veliki interes izazvalo je pojavljivanje delegacije BiH na čelu sa Dinom Merlinom. Naš predstavnik dao je intervjue za neke od najvećih evropskih kuća, kao što su BBC-a,RTL-a, NDR-a,MTV Russia itd.

Na samom ulazu u dvoranu prisutne je pozdravljao grdonačelnik Dusseldorfa Dirk Elbers kao i Jon Ola Sand, izvršni supervizor takmičenja za pjesmu Evrovizije.

Nakon toga uslijedio je i susret sa Ankom Engelke i Stefanom Raabom, televizijskim zvijezdama u Njemačkoj, koji će zajedno sa svojom kolegicom Judith Rakers činiti voditeljski trojac ovogodišnjeg Eurosonga .

Takmičenje za najbolju pjesmu Evrope 2011. zvanično je počelo pozdravnim govorom gradonačelnika Dirka Elbersa koji je svim gostima poželio da se u Dussledorfu osjećaju kao kod kuće.

Zabava je nastavljena uz tradicionalna njemačka jela, piće i odličnu muziku.