Muzika
845

Zabranjeno pušenje nakon 10 godina svira u Tuzli

Klix.ba
Zabranjeno pušenje će povodom 30 godina profesionalne karijere i povodom objavljivanja albuma "Radovi na cesti" u petak, 27. decembra, održati koncert u tuzlanskoj dvorani Mejdan.

Krajem 1983. godine grupa klinaca koji su zajedno išli u sarajevsku II gimnaziju i dijelili istu ulicu, danas već legendarnu ulicu Fuada Midžića, u kvartu Koševo, započela je snimanje svog prvog albuma. Tada niko nije mogao pretpostaviti da će taj album postati jedan od antologijskih albuma kad je riječ o sceni bivše Jugoslavije. Riječ je, naravno, o albumu "Das ist Walter" grupe Zabranjeno pušenje. Trideset godina kasnije, Zabranjeno pušenje je objavilo svoj deseti studijski album pod nazivom "Radovi na cesti", a odličan prijem prva dva singla s albuma, pjesama "Boško i Admira" i "Ti voliš sapunice" potvrdio je da je Zabranjeno pušenje već 30 godina jedan od nezaobilaznih bendova regionalne scene. Album "Radovi na cesti" moguće je besplatno dowloadati na službenoj web-stranici grupe www.zabranjeno-pusenje.com.

Povodom 30 godina profesionalne karijere i povodom objavljivanja albuma "Radovi na cesti", grupa Zabranjeno pušenje će 27. decembra 2013. u Tuzli, u dvorani Mejdan, održati slavljenički koncert. Riječ je o prvom koncertu ove grupe u Tuzli u posljednjih 10 godina.

Cijena ulaznice će u pretprodaji biti 10 KM, a zbog izuzetno loše finansijske situacije, svi posjetitelji mlađi od 27 godina i stariji od 65 godina ulaznicu će moći, uz predočenje lične karte, kupiti po cijeni od 8 KM. Ove izuzetno niske cijene ulaznica omogućili su sponzori grupe Zabranjeno pušenje koji prate rad grupe posljednjih godinu dana. Riječ je o Sarajevskom pivu, Choco Lipsu i AriZoni. Na dan koncerta, na ulazu u dvoranu, cijena će za sve biti ista – 10 KM.

Ulaznice se u pretprodaji mogu kupiti na Korzu u CD shopu Mido.

Kao uvod u koncert Zabranjenog pušenja u tuzlanskom Mejdanu, u ponedjeljak, 2. decembra, u 13 sati bit će otvorena izložba "Novi primitivizam za početnike", koja je do sada obišla mnoge gradove u regiji. Izložba će biti postavljena u press centru Mejdana i trajat će od 2. do 12. decembra. Ulaz će biti slobodan.