Bend "Važno obavještenje"
1

Za vrele ljetne dane vesela pjesma "U hladu smo"

Klix.ba
Banjalučki bend "Važno obavještenje" predstavlja spot za pjesmu "U hladu smo", koja će se uz video "Žene" naći na njihovom prvom albumu "Uvijek za! (Protiv ne!)".

Pjesma "U hladu smo" je pozitivna i vesela i sinonim je za vrele ljetne dane koje provodimo ljenčareći, poručuju članovi benda. Ipak dodaju da iza pjesme stoji ozbiljna ekipa, koja je s velikom pažnjom pristupila realizaciji pjesme i spota.

Tekst i muziku za ovu numeru napisao je Slobodan Lazičić Ćoba, a aranžman potpisuje Važno obavještenje. I ovaj, kao i prvi video, realizovan je u saradnji sa Goranom Gogsonom Ratkovićem. Audioprodukciju i ovaj put potpisuje Digital Boyler Studio.

Promocija albuma grupe "Važno obavještenje" bit će održana 15. septembra u banjalučkom Domu omladine. Konferencija za novinare bit će održana u 20 sati, a u 21 sat imat ćete priliku da čujete cijeli album i to u live verziji. Pored članova benda, na promociji će biti i muzičari s kojima su sarađivali na albumu, a koji čine okosnicu domaće muzičke scene.

Na albumu koji se zove "Uvijek za! (Protiv ne!)" našlo se osam pjesama, upotpunjenih jednom bonus numerom.