Muzika
0

X Factor Adria: Takmičari razočarali u bootcampu, ali 33 najboljih ide dalje

Klix.ba
Nakon što su završene audicije, talenti showa X Factor Adria večeras su se predstavili u radnom kampu (bootcamp), a žiri je imao priliku čuti kako se snalaze nastupajući u grupama.

Članovi žirija Željko Joksimović, Kiki Lesendrić, Kristina Kovač i Emina Jahović nisu bili impresionirani onim što su čuli. Štaviše, pojedine su nastupe okarakterizirali katastrofalnim, a svi su se složili da su takmičari večeras razočarali.

Ipak, morali su izabrati najbolje što nije bilo nimalo lako jer se na sceni izmjenjalo čak 130 kandidata, a žiri je odabrao 33 koji će nastaviti takmičenje. Oni su zatim podijeljeni u grupe kojima će svako od članova žirija biti mentor.

Tako je Emina Jahović dobila da vodi grupu u kojoj su Lukian Ivanović (BiH), Haris Ćato (BiH), Stefan Koković, Aleksa Perović, Miloš Bajat i Petar Jojić.

Kiki Lesendrić vodit će grupu od šest djevojaka: Tamara Milanović, Aleksandra Brković, Ilma Karahmet (BiH), Hristina Vuković, Aleksandra Sekulić i Katarina Jovanović.

Kristina Kovač dobila je grupu bendova čime je bila veoma zadovoljna. Njenu grupu čine: Ivan i Kiko Radenov, Roma Sijam, Mouse Miles (BiH), Jana Vuković i Luka Grumić. Muški bend: Armin Malikić (BiH), Predrag Antić, Marko Balabanović, Uroš Turkulov, Nikola Stanojević. Ženski bend: Katarina Manojlović, Vanja Mišić (BiH), Lana Šojić, Teodora Sparavalo, a duet će činiti Filip Janevski Fifi i Marinela Đogani.

Željki Joksimoviću pripala je grupa starijih od 27 godina, a to su Daniel Kajmakoski, Maid Hećimović (BiH), Maja Novaković, Mladen Lukić, Bojana Račić i Slavko Kalezić.

Njihove večerašnje nastupe pogledajte na YouTube kanalu X Factor Adria.