Red Bull MC Battle
114

Više od 50 MC-jeva želi titulu najboljeg freestylera

Klix.ba
Preko 50 MC-jeva iz BiH i Hrvatske prijavilo se za učešće na ovogodišnjem Red Bull MC Battleu, no samo će njih 16 imati priliku da se bori za titulu najboljeg freestylera. Nedjelja, 4. novembar, bio je posljednji dan za prijave i sada je na žiriju da presluša sve pristigle snimke i odabere učesnike takmičenja.

Broj prijava pokazuje da je Red Bull MC Battle i dalje pravi hit među hip-hoperima i idealna prilika za predstavljanje umijeća sklapanja rima "iz glave". Žiri Red Bull MC Battlea (koji ove godine čine Phat Phillie (Blackout), Koolade, Frenkie, DJ Soul (Fm Jam) i prošlogodišnji regionalni šampion Sterma) ponovo će imati pune ruke posla.

Kao što se i očekivalo, tokom vikenda pristiglo je još mnoštvo prijava tako da će članovi žirija morati svojski da prionu na posao. Oni u narednih par dana trebaju preslušati sve snimke i odabrati 16 najboljih MC-jeva koji će učestvovati na takmičenju.

Imena 16 učesnika takmičenja bit će poznata do srijede, a za titulu šampiona Red Bull MC Battlea 2012 borit će se u Centru za mlade Grbavica u Sarajevu, u subotu 10. novembra, sa početkom u 21:30 sati.

Gost večeri biće popularna Remi iz jednako popularnog Elementala, a kao gosti će u pauzama između battleova nastupiti Kontra & Shtuka, Buba Corelli te Jala.

Ulaz uz konzumaciju je 5 KM.

Naravno da to nije sve: nakon turnira slijedi after party u Kriterionu, na kojem će nastupiti DJ Phat Phillie, DJ Soul, Capital City Crew, Frenkie i Remi.