Gosti Frenkie, DJ Soul, El Karinho...
6

Veliki koncert za 10. rođendan Capital City Crewa

Piše: M. B.
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Sarajevski hip hop bend Capital City Crew obilježava 10. godišnjicu rada velikim koncertom u kinu Kriterion 12. januara. Članovi benda Kenan Avdić i Nermin Svraka obećali su svim posjetiteljima veliki spektakl i provod do ranih jutarnjih sati.

"Počeli smo 2002. godine. Ono što bismo istakli tokom ovih 10 godina je koncert u Skenderiji za doček 2004. godine, kada smo nastupali pred 10.000 posjetilaca te koncert njemačkog repera Azada u Slogi, na kojem smo nastupali kao predgrupa. Bilo je tu mnogo humanitarnih koncerata, pjesama i spotova", rekao je Svraka.

Posljednjih dana Capital City Crew objavio je pet novih pjesama koje su postavljene na njihovu zvaničnu Facebook stranicu, a snimljeno je još pet pjesama koje su u produkciji.

"To je demo album jer izdavači u BiH nemaju sluha za hip hop. Nakon što završimo album radit ćemo na njegovoj promociji s balkanskim izvođačima", rekao je Avdić.

Tokom desetogodišnjeg rada uspjeli su napredovati i izboriti se za svoje mjesto na muzičkoj sceni.

"Prvi mikrofon koji smo kupili zalijepili smo trakom za ormar, to je bio improvizirani studio. Tada nije bilo interneta pa smo CD-ove nosili sami od radija do radija. Danas je mnogo lakše. Imamo svoj studio koji smo napravili do vlastitih sredstava, a prostor nam je ustupio prijatelj", rekao je Svraka.

U planu imaju i pokretanje vlastite produkcijske kuće, a bez obzira na sve, od muzike ne planiraju odustati.

"Dok nas služe noge, ruke i glas mi ćemo raditi i snimati", rekao je Avdić.

Gosti subotnjeg koncerta su Frenkie i DJ Soul, DJ El Karinho, Jala i Bluntbylon, Kontra i Shtuka te Treća smjena Crew. Koncert počinje u 21 sat.