Muzika
198

Velahavle i Skroz snimili zajedničku pjesmu i spot

Piše: L. Č.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Sarajevski bendovi Velahavle i Skroz snimili su novi singl i spot. Ovo je njihova prva saradnja, a interesantan podatak je i da dijele zajedničkog člana, klavijaturistu Ninu Škiljića.

"Kad sam došao pred kraj pisanja ove pjesme, zvučala mi je kao da mi nešto fali. Zovnuo sam Adnana Šarana da to malo preslušamo i shvatio da bi bilo sjajno da on napiše dio pjesme i bude gost. Tako smo i uradili i imamo novi singl koji vjerujem da će biti bombastičan", kaže u razgovoru za Klix.ba Samir Hodović, frontmen benda Velahavle.

Dodaje kako je blizak sa članovima benda Skroz i "zaražen njima još od prvog albuma".

"I danas danas smatram da je Adnan Šaran jedan od najvećih živućih pjesnika koje mi imamo. Dugo nisam pisao na našem jeziku i kad sam krenuo, shvatio sam da je na način na koji to radim Šaran imao velikog utjecaja, kroz naše druženje i slušanje benda Skroz", kaže Hodović.

Hodović otkriva kako nova pjesma govori "o ranama koje su ljudi doživjeli nekada i o eventualnom procesu liječenja".

Za nju je snimljen i spot koji je radila Kliker produkcija. Režiju spota potpisuje Samir Hodović uz pomoć Branislava Trifunovića, koji mu je kao iskusni čovjek u teatru i filmu svojim savjetima dosta pomogao.

U spotu se pojavljuje bivša MTV voditeljica Hana Adrović iz Beograda, a njegova premijera će biti održana na MTV-u za nekih dvadesetak dana.

Momci iz benda Velahavle uskoro objavljuju još jedan singl koji će se pojaviti na YouTubeu, a u pitanju je pjesma za koju je produkciju radio Vlado Džihan u Beču.