Muzika
0

Ulaznice za sarajevski spektakl "Deep Purple" u prodaji

Sarajevo-x.com
Legendarna grupa "Deep Purple" će u okviru planetarne koncertne promocije posljednjeg albuma kao i turneje "Rapture Of The Deep World Tour 2006-2007" prvi put gostovati u BiH. Ulaznice za veliki muzički spektakl koji će se desiti 3. novembra u olimpijskoj dvorani "Zetra" puštene su u prodaju 15. oktobra.

Sa muzikom ovih velikana rok muzike rasle su mnoge generacije, a svojim izvođačkim umijećem "Deep Purple" su bili godinama uzor mnogim mlađim muzičarima.

Sljedeće godine "Deep Purple" obilježavaju četiri decenije postojanja, a tokom burnih putovanja i ličnih promjena premašili su tiraž od sto miliona albuma i iza sebe ostavili pjesme koje su ušle u antologiju rok muzike, a neke od najznačajnijih, sarajevska publika imat će prilike čuti uživo u Zetri.

U Sarajevo dolaze sa svojom kompletnom produkcijom, ozvučenjem, rasvjetom, scenografijom i specijalnom binom.

“Eto, ko čeka i dočeka. Ulaznice su u prodaji. Interes za ovaj sarajevski heavy metal urnebes ovih nesalomivih i vječnih dječaka rok muzike je i izvan granica BiH te je za očekivati njihove fanove svih godišnjih dobi i iz susjednih država, Hrvatske i Srbije. Koncert u Sarajevu će biti tehnički i produkcijski isti kao što je to slučaj i u svim gradovima gdje gostuju po Evropi. Prije ovog sarajevskog muzičkog spektakla nastupaju 31. oktobra u Bukureštu (Rumunija) i 1. novembra u Sofiji (Bugarska), a što se može vidjeti i na njihovom web siteu“, kazao je promotor spektakla Želimir Altarac Čicak.

Cijena ulaznica za ovaj jedinstveni muzički rok događaj jedna je od najpopularnijih na njihovoj planetarnoj turneji i to 30KM, a ulaznice se mogu kupiti u sarajevskoj turističkoj agenciji "OTAS" (info tel.: 033 221-410 i 221-420); "PUTNIK" - Tuzla (info tel: 035 252-540 i 035 364 050) te u agenciji "UNISTOURS" Banja Luka (info tel.: 051 212 - 992 i 212- 996).