Muzika
0

U prepunom BKC-u, Divanhana oduševila Tuzlake

Piše: D. Brkić
Pred prepunom koncertnom salom tuzlanskog BKC-a sarajevska grupa Divanhana priredila je odlično subotnje večer tradicionalne bh. muzike u novim aranžmanima. Grupa Divanhana je svoje koncertne aktivnosti započela prije mjesec dana u Bihaću, a u Tuzli su svojim specifičnim zvukom i izvedbom oduševili i najprobirljiviju publiku.

Grupa je od svog početka vezana za Tuzlu, napomenuo je Neven Tunjić, zbog činjenice što je prva pjesma urađena sa gitaristom Sanelom Redžićem. Kazao je kako Divanhana i ranije imala pozive za koncert u Tuzli, ali ga nisu htjeli organizovati jer je tuzlanska publika jako zahtjevna.

"Omladina voli sevdah, a mlađa raja nas je prihvatila jer je sviramo u žanru popularnije muzike. Sevdalinku smo približili mlađoj populaciji", kaže Tunjić.

Inače, Divanhana je oformljena 2009. godine na inicijativu studenata Muzičke akademije u Sarajevu. Grupu sačinjavaju: Leila Ćatić, Neven Tunjić, Azur Imamović, Nedžad Mušović, Refik Čamdžić, Danijel Čondrić, Ismar Porić i Irfan Tahirović.