Novi album Dubioze
0

U ponedjeljak je "5 do 12"

Sarajevo-x.com
Nakon uspješne petnaestodnevne turneje po Skandinaviji, Holandiji i Češkoj, Dubioza kolektiv završava posljednje radove na albumu "5 do 12" koji će biti objavljen u ponedjeljak 12.04. na web stranici www.dubioza.org i bit će besplatno dostupan za download.

Album "5 do 12" je snimljen u sarajevskom studiju Skirlibaba, a producent je Brano Jakubović, dok se kao gosti pojavljuju frontmen Plavog orkestra Saša Lošić – Loša i makedonski bend Superhiks.

Svi zainteresovani za premijerno slušanje još jedne nove pjesme (nakon singla "Vidi vidi vidi"), prije samog izlaska albuma, mogu to učiniti već u subotu u 20:30 h na regionalnim MTV kanalima, kada će biti emitovan MTV Live "Dubioza kolektiv iz Skirlibaba studija" u sklopu Dubioza weekend-a na MTV-u.

Izdavačka kuća Menart će 12.05. objaviti posebno multimedijalno izdanje albuma "5 do 12", na kojem će se, pored pjesama sa albuma, naći i remixi koje potpisuju Elemental, Vuneny, E-base, Hain Teny Diskobajagi i ostali te video zapis "Dubioza kolektiv iz Skirlibaba studija".