Ulaz besplatan
114

U amfiteatru Doma mladih ove subote nastupaju grupe Radno vrijeme i VHS

D. J.
Foto: Press
Foto: Press
Nakon prošlosedmične sjajne atmosfere i Disco gripe u Amfitetru Doma mladih, ove subote 18. marta nastupaju bendovi Radno vrijeme i VHS.

Radno vrijeme - je bend nastao 2014 godine. Postava se mijenjala kroz godine da bi se stabilizovala na trenutnoj koju čine muzičari raznolikih pozadina. Bubnjeve svira Adna Kečević, bas gitaru Emir Kazazović, ritam gitaru Haris Šarić, solo gitaru Džemil Džigal a glavni vokal je Hana Hodžić. Snimili su album tokom pandemije za koji spremaju promociju po BiH. Njihov zvuk je sirov, jak i nešto što se na našoj BH muzičkoj sceni rijetko čuje. Kažu da sviraju prvenstveno za raju i da ostave svoj trag na BiH hard rock sceni. VHS - VHS je sarajevski hard rock sastav koji je nastao 2022. godine.

Članovi su Din Karović (vokal), Dženis Glušac (solo i ritam gitara), Bakir Nuhić (bubnjevi) i Fariz Ablaković (bass).

VHS kao grupa teži ka jedinstvenom i autentičnom muzičkom i scenskom nastupu, uz jedinstvene vizuale. Uskoro ulaze u studio da snime svoj prvi demo album.

Koncert počinje u 20:00 časova a ulaz je slobodan.

Centar Skenderija je od 18. februra sa projektom "Alternativni centar" u Amfitetru Doma mladih je dala mogućnost i postor za promociju umjetničkog stvaralaštva mladih u Sarajevu.

Prostor za promociju alternativne i progresivne muzike / umjetnosti /kulture, za sve kreativce iz kulturnog stvaralaštva, za sve mlade, i za sve one koji se tako osjećaju.

Prijave za sve mlade iz kulturnog i kreativnog stvaralaštva, sve autorske muzičke grupe, stand-up komičare i ostale umjetnike ostaju otvorene, vaše je samo da nam pošaljete kratku biografiju, link na kojem možemo čuti ili vidjeti vaše autorske radove ili demo snimke, portfolio ili fotografije radova kao i ostale detalje.

Vaše prijave možete poslati na e-mail: [email protected], a sve dodatne informacije možete dobiti na broj: 033 211 016.