Muzika
0

Toni Braxton zamalo odustala od muzičke karijere

Sarajevo-x.com
Toni Braxton
Toni Braxton
Nekada vrlo popularna pjevačica američka r&b pjevačica Toni Braxton, uz čije su hitove "Unbreak My Heart" i "How Could an Angel Break My Heart" uzdisali mnogi naši čitaoci, bila je riješena da svoju muzičku karijeru ostavi iza sebe. Dogodilo se to kad se suočila sa zdravstvenim problemima 2008. godine, koja je za nju bila izuzetno teška.

U aprilu te godine hospitalizovana je nakon komplikacija sa srcem, odnosno zakrčenjem krvnih sudova prema tom organu.

Posljednjih mjeseci 2008. morala je otkazati sve zakazane nastupe i odležati u svom domu. Priznaje da je upravo tada bila odlučna da zauvijek odustane od muzike.

Ipak, uspjela se uzdići i snimiti novi materijal za Atlantic Records, dok se 10. februara ove godine očekuje izlazak njenog šestog studijskog albuma "Pulse". Priznaje da je nervozna zbog novih nastupa uživo.

"Malo sam nervozna jer je prošlo mnogo vremena otkako sam zadnji put pjevala, ali ja toliko uživam u pjevanju da to moram učiniti", izjavila je Braxton. "To mi je u DNK-a. Moram izaći i nastupati."

Hip-hop muzičar Jay-Z imao je isti problem 2002. godine. Najavio je svoj odlazak iz muzičke industrije, ali to nije potrajalo. Morao se vratiti, te je 2006. snimio odličan album i oduševio svoje fanove.