Prekinut koncert
0

Splitska policija privela članove Zostera zbog buke

Sarajevo-x.com
Foto: Davorin Sekulić/Sarajevo-x.com
Foto: Davorin Sekulić/Sarajevo-x.com
Koncert benda Zoster u splitskom klubu Quasimodo prekinula je policija, koja je muzičare skinula s bine i zajedno s šefom kluba odvela ih u policijsku stanicu zbog navodnog narušavanja javnog reda i mira bukom.

Kako piše tportal.hr, u bizarnoj intervenciji učestvovalo je čak 16 policajaca. Publika na koncertu zabezeknuto je gledala kako policija prekida koncert i odvodi članove benda.

Nakon 45 minuta provedenih u stanici, Mostarci su pušteni bez prijave dok je voditelj kluba dobio prekršajni nalog zbog narušavanja javnog reda i mira.

"Prekinuli su koncert, jer su ocijenili da je bila buka, a samim tim i remećenje javnog reda i mira pa su nas priveli, ali uskoro i pustili. Bili su korektni", rekao je frontmen Zostera Mario Knezović za Sarajevo-x.com.

On ppriznaje da je pomalo šokiran intervencijom policije jer nikad u životu nije doživio privođenje, a pogotovo ne zbog "buke".

"U Split smo došli svirati, nismo očekivali da će nas tretirati kao kriminalce. Žao mi je što koncert nije održan do kraja i žao mi je zbog kulturne scene u Splitu. Mislio sam da je kod nas u Mostaru grozno, ali čini mi se da ni kod vas nije puno bolje', kazao je Knezović. Za nastup u Splitu, inače, i on i njegovi kolege imali su uredno izdane radne dozvole.