Muzika
0

SevdahBABY nastupa u Sarajevu

Sarajevo-x.com
Na koncertu Nu Sound of Belgrade predstavit će se 27. novembra u Domu mladih sevdahBABY. Iza ovog pseudonima stoji Milan Stanković, umjetnik koji istražuje elemente balkanske muzičke tradicije u kontekstu savremene elektronske muzike.

Debi Ganc novi FUNK! (koji je dostupan za besplatan download putem portala Galama) donosi zarazni melanž široko shvaćenog pojma funka, kao kičme svake efektne plesne muzike, i lokalnog kolorita i konteksta. Ovo ostvarenje snagu crpi iz valjane zaostavštine plesnog zvuka bivše države, te se može posmatrati i kao dnevnik potrage za ovdašnjim primjerima funka, oblikovanih za novi milenij.

Singlovi "3 poljupca", "Yo!hambin" i "Ljubi me brzo, žurim" obilježili su klupsku sezonu u Beogradu i šire, postavši obavezan dio svakog DJ seta koji pretendira da pokrije aktuelna dešavanja u plesnoj muzici na ovim prostorima.

Kao sevdahBABY, Milan Stanković je komponovao najveći deo soundtracka za slovenački dugometražni film Tu pa tam, koji je 2004. godine režirao mladi slovenački reditelj Mitja Okorn. Tu pa tam je te godine u Sloveniji bio najgledaniji domaći film. SevdahBABY je do sada objavio više digitalnih i CD izdanja, a komponovao je i producirao muziku za preko 200 četrdesetominutnih epizoda TV serija (hrvatska AVA produkcija) i pet TV reklama i studentskih filmova.

Kao sevdahBABY DJ, Milan Stanković je nastupao u brojnim klubovima u Beogradu, Novom Sadu i Nišu. Nastupao je i na prestižnom EXIT festivalu u Novom Sadu 2007. i 2009. godine.

Na koncertu Nu Sound of Belgrade nastupit će još i Svi na pod čiji će specijalni gost biti Vlada Divljan te Zemlja gruva. Ulaznice za koncert, koji počinje u 21.00 sat, mogu se kupiti na platou Skenderije po cijeni od 10 KM.