Muzika
48

Sergej Ćetković u Sarajevu: Tehnologija je potisnula emocije, ali ja i dalje vjerujem u romantiku

Klix.ba
(Foto: Jelena Nišić/Klix.ba)
Crnogorski kantautor Sergej Ćetković nastupio je večeras u sarajevskoj Pivnici HS, predstavljajući publici poznate pjesme, kao i numere s novog CD-a "Moj svijet" u live varijanti.

Njegova pjesma "Korov" koja je prethodila izlasku posljednjeg albuma veoma je dobro prošla kod publike i još uvijek je itekako aktuelna.

"Ovih dana ćemo pustiti još jedan spot za pjesmu 'Ne živim ja'. Plan je da radimo u sekvencama na ekranizaciji svih pjesama sa novog CD-a, a ima ih ukupno devet. Do kraja godine bit će još tri spota, a slijedi i nova koncertna sezona širom regiona", kazao je Sergej.

Njegov sarajevski koncert najavljen je kao zabava uoči Dana zaljubljenih, a Ćetković je otkrio da ovog 14. februara neće nastupati, već će u Beogradu uživati u koncertu Massima Savića, kolege kojeg veoma cijeni i čijoj se svirci veoma raduje. Osmi. mart, svoj rođendan, će proslaviti tradicionalno u Budvi.

Sergej je prije svirke prokomentarisao i kako su danas telefoni i tehnologija potisnuli emocije koje su se u vrijeme kada je on odrastao mnogo više iskazivale.

"Danas se sve rješava SMS-om, porukom... Ja sam dijete osamdesetih i neko ko je gradio pristup djevojci, vodio računa šta će da kaže, živio na filmovima i romantičnim scenama. Danas je to izgubilo smisao, ali i dalje vjerujem u ljubav i romantiku", rekao je crnogorski muzičar koji u slobodno vrijeme voli gledati filmove.

"Volim filmove, možda jednog dana snimim svoj film. Možda neću ja glumiti u njemu, ali se možda pojavim kao producent ili režiser", najavio je Sergej otkrivši da je glumio u jednoj epizodi prvog crnogorskog sitkoma "Andrija i Anđelka" koja bi se ovih dana trebala početi prikazivati.

"Nadam se da to neću gledati jer ne volim sebe gledati na televiziji", kroz smijeh je prokomentarisao Ćetković.

Sergej Ćetković je samostalnu karijeru počeo 1998. godine sa pjesmom "Bila si ruža" nakon članstva u crnogorskim grupama Vatrena srca i Amfiteatar, kada je nastupao na festivalima.

Prvi album objavio je 2000. godine, a potom se redaju albumi: "Budi mi voda" (2003.), "Kad ti zatreba" (2005.), "Pola moga svijeta" (2007.), "2 minuta" (2010.), "Još volim te" (2012) i "Moj svijet" (2015.). Imao je još nekoliko koncertnih i Best of izdanja.

Bio je učesnik mnogih festivala, a predstavljao je 2014. Crnu Goru na Eurosongu. Veliki uspjeh u zemljama bivše Jugoslavije postigao je njegov treći album "Kad ti zatreba".