Rad na novim pjesmama
225

Saša Kovačević: Slobodno vrijeme koristim da treniram, s djevojkom još ne planiram brak

S.H.P.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Jedan od najpopularnijih srbijanskih pjevača Saša Kovačević pažnju javnosti plijeni romantičnim stihovima, ali i dobrim izgledom. Ovih dana boravio je u našoj zemlji pa smo iskoristili priliku da razgovaramo s njim o svemu pomalo: pjesmama, privatnom životu, planovima i željama.

Prošle godine Saša je održao spektakularan koncert u dvorani Zetra u Sarajevu pa nam je na početku našeg razgovora kazao da je veoma vezan za naš glavni grad i zemlju te da je baš tu imao neke od najboljih nastupa u svom životu.

"Puno radim po Bosni i Hercegovini. Uglavnom su ovdje ljudi veoma pozitivni, veseli i talentovani kao narod, tako da uživam u svakom koncertu koji se dešava u Sarajevu, ali i širom Bosne i Hercegovine. Volim velike koncerte, jer bude neki poseban adrenalin u meni, kao i u momcima koji sviraju sa mnom. No volim i intimnije varijante. Sve zavisi od raspoloženja", kazao je Saša na početku našeg razgovora.

Sedam novih pjesama

Iako je prošle godine objavio mnoge hitove poput: "Živim da te volim", "Bez tebe me nema" i "Jedra", ove godine je napravio malu pauzu i izdao samo jednu pjesmu "Prevarena" koja je za kratko vrijeme osvojila srca publike. Pitali smo ga zbog čega je napravio toliku pauzu.

"Često me to pitaju. Uglavnom sam do sada izbacivao dvije-tri pjesme godišnje, a ove godine samo jednu. S druge strane, ta pjesma je pronašla dobar put do publike i to mi je nekako i najbitnije. Cijeli ovaj period nisam proveo u nekoj stagnaciji, već sam radio na novim pjesmama i za sada imamo nekih sedam pjesama pa ćemo od januara polako početi promovirati sve te pjesme", otkrio nam je Kovačević.

Svoju karijeru Saša je počeo romantičnim baladama, a mnogi su se zaljubljivali i prebolijevali svoje ljubavi uz njih. No osim balada Saša se okušao u mnogim muzičkim stilovima, jer se, kako kaže, ne voli ponavljati. Istovremeno mu je veoma bitno da u muzičkom svijetu ostavi svoj pečat i nešto po čemu će ostati prepoznatljiv.

"Meni je lično najdraži stil koji vuče na grčku muziku. Mada sam počeo italo popom, u kojem dobro plivam, ne bježim od drugih žanrova i vjerujem da moja publika prepoznaje sve to što im pjesmama želim poručiti. Vjerujem da je svaka moja numera posebna pa bez obzira na stil muzike nekako uvijek ispliva nešto dobro", kazao je.

Iako mu na ruku idu gotovo svi muzički stilovi, kaže nam da ipak nije pobornik novih muzičkih pravaca u kojima preovladava autotune.

"Ne sviđa mi se tolika upotreba autotunea, posebno ne u ovom našem balkanskom stilu. Ja recimo volim regeton i slušam ga privatno, ali više pratim svjetsku scenu. Autotune je kod nas zloupotrijebljen. Od jedne pjesme se može napraviti dobra fora, ali forsiranje nikako nije dobro. Ali takvo je vrijeme, muzika više nije što je bila ranije, svako se bori na svoj način, a i vjerujem da svaki stil ima svoje konzumente pa ako je njima to dobro, onda to vjerovatno nešto znači", kazao nam je Saša.

Ono što je za Sašu specifčno jeste da je jedan od rijetkih pjevača koji mnogo novca ulaže u videoprodukciju. Njegovi spotovi su prava umjetnička djela, a svojim pjesmama nerijetko nas odvede na neke egzotičnije destinacije.

Naprimjer spot za pjesmu "Prevarena" Saša je snimio u Maroku, a producirala ga je čuvena producentska kuća Atlas koja je radila film "Gladijator", "Igre prijestolja" i mnoge druge filmove i serije. Spotove je snimao i na Kubi i Tajlandu.

"Spotovi su, bar što se mene tiče, veoma bitni za promociju jedne pjesme i to je jedan od razloga što se moj brat Rade i ja zalažemo za videoprodukciju. Ukoliko imate ozbiljan pristup prema svojoj karijeri, sve mora biti savršeno pa i spotovi. Snimanje spotova je nešto što ja obožavam i u čemu zaista uživam i nikako ne mogu dopustiti da uz jednu kvalitetnu muziku i pjesmu imam nekvalitetan spot", kazao nam je.

Teretana, ljubav i restoran

Budući da je Saša poznat i kao jedan od najzgodnijih pjevača, pitali smo ga koliko vremena provodi u teretani, ali i kako puni baterije nakon mnogobrojnih koncerata širom svijeta.

"Uglavnom sve svoje slobodno vrijeme koristim da treniram. Ne mogu reći da mi je to baš neki veliki odmor, ali to je neki moj ritual, nešto što je moja potreba, vid rekreacije, nešto što je dio mene. Trenutno nisam baš u formi, ali čim prođu praznici, vraćam se punim treninzima. Osim toga, volim da pogledam dobre filmove i da bukvalno baš ništa ne radim (smijeh)", rekao je Saša.

A kad smo kod rituala, nismo mogli da ne spomenemo Sašin restoran "Ritual" koji je u Beogradu otvorio sa svojim bratom Radetom.

"Restoran 'Ritual' je krenuo tek tako. Nismo imali neke velike planove, jednostavno se desilo. Našli smo mjesto. I onda je krenulo uređivanje. Šest mjeseci sam radio na otvaranju ovog restorana. Mnogo energije i živaca sam uložio, ali drago mi je da sam ispunio svoja očekivanja i svoj san da otvorim nešto takvog tipa. Meni je ishrana bazirana na proteinskim obrocima. Uglavnom su to bifteci i piletina pa to najčešće i spremam. A kada dam sebi malo oduška, uživam u italijanskoj kuhinji, pizza mi je omiljeno jelo", kaže nam.

Ono u vezi sa čim je ženski dio publike naročito znatiželjan jeste Sašin ljubavni život. Na žalost mnogobrojnih obožavateljica, Sašino srce zarobila je nekadašnja misica Zorana Tasovac s kojom je u vezi skoro tri godine. Kaže nam da je Zorana idealna žena za njega te da ga je osvojila osmijehom, skromnošću, neposrednošću, ali i prirodnošću. Pitali smo ga kada planira stati na ludi kamen.

"Svakako da će u budućnosti doći i do tog koraka. Za sada nismo planirali, ali Bože zdravlja. Imamo vremena", kaže nam.

Na kraju razgovora Saša nam je kazao kako ima mnoštvo planova kada je riječ o Novoj godini, a njegove želje su veoma skromne. Kaže nam da želi samo zdravlje, sreću i ljubav, a za sve ostalo će se sam pobrinuti.