Muzika
9

Sarajevsko After Film: Petar Dundov & Haris (Laus) u Domu mladih

Klix.ba
Sarajevsko, ekskluzivni sponzor Sarajevo Film Festivala, pokrovitelj je serije koncerata Sarajevsko After Film u Domu mladih.

Otvorenje festivala, 12. augusta, rezervisano je za electro party, na kojem nastupaju Petar Dundov, Haris Laus, Atonic, Weedran, Sharky b2b Focho.

Sinonim za muzičkog poznavaoca među hrvatskim DJ-evima svakako je Petar Dundov, najpoznatiji muzičar u Hrvatskoj, u segmentu elektronske muzike i techna. Jedan je od pionira techno muzike u ovom dijelu Evrope, koji je svoja prva djela izdao još davne 1993. pod pseudonimom Unreal.

Kao DJ i live performer nastupa u klubovima i na festivalima širom svijeta, a iza sebe ima 50-ak singl izdanja te pet samostalnih albuma na kojima je, prema mišljenju brojnih kritičara, techno muziku uzdignuo na viši stepen pa je tako njegov harmonični techno uspoređivan s muzikom Phillipa Glassa ili Jean Michela Jarra.

Uz Dundova, za odličnu atmosferu pobrinut će se i Haris Čustović- Haris (Laus), koji je kroz svoju dugu karijeru sarađivao s mnogim poznatim osobama kao što su Terry Francis (Fabric / Wiggle), Colin Dale (Abstract Dance), Dave Mothersole (Kiss FM), Richard Grey, Eddie Richards (Dynamic), Gideon Jackson i Paul Stubbs (Swag), a njegov rad podržali su i John Digweed, Sasha, Paul Oakenfold, Hernan Cattaneo, Laurent Garnier, Danny Howells, Chris Fortier, James Zabiela i mnogi drugi. Uz njih nastupaju i Atonic, Weedran te Sharky b2b Focho. Karte za koncert u amfiteatru Doma mladih, po cijeni od 5 KM, a koje uključuju konzumaciju do 4 KM, mogu se kupiti na ulazu u Dom mladih.