Zima na Vlašiću
177

Šankanje: Dvije večeri spektakla uz Amela Ćurića, Acu Pejovića, Džejlu Ramović, Mirzu Selimovića...

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Na planini Vlašić sutra "zvanično" počinje zima, jer je upravo to slogan spektakla "Šankanje" koje organizuje Sol Azur. Ove godine sve posjetioce u Solazur Areni očekuju najveće zvijezde bh. i regionalne scene.

"Zima počinje kad mi kažemo" slogan je i ovogodišnjeg izdanja Šankanja koje počinje sutra u 20 sati, a Turistička zajednica Srednjobosanskog kantona s programom u Hotelu Sunce s početkom u 15 sati otvoriti će zimsku turističku sezonu.

Najveća zabava počinje u 20 sati u Sol Azur areni, a u petak više hiljada posjetilaca zabavljat će do kasnih jutarnjih sati Kristina Derić, Amna Alajbegović, Neno Murić te Aco Pejović koji će svoj nastup započeti jedan sat iza ponoći.

U subotu, 17. decembra u Hotelu Blanca bit će upriličena podjela paketića za djecu, zatim će na platou Babanovca biti održane igre bez granica na snijegu, a druga večer Šankanja donosi istinski spektakl i zagrijavanje atmosfere do usijanja. Kao i prve večeri, zabavu će otvoriti DJ Atila, a zatim će uslijediti koncert Mahrine, Amela Ćurića, Džejle Ramović te Mirze Selimovića.

After party bit će upriličen u Hotelu Blanca i Hotelu Pahuljica.

Organizatori su poručili da su učinili sve da posjetioci uživaju u istinskom spektaklu i ove godine uz nezaboravno izdanje Šankanja, kakva su bila i prethodna te da zima počinje kada oni kažu.