Muzika
240

Sanela Jenkins: Ne smijemo izostati sa Eurosonga jer nismo izostali ni 1993. godine

Klix.ba
Sanela Jenkins
Sanela Jenkins
Svjetski poznata poslovna žena i humanitarka iz Sarajeva Sanela Jenkins nakon incidenta u kojem je Almir Ajanović, autor pjesme s kojom bi se BiH trebala predstaviti na Eurosongu, fizički napao nekoliko osoba, kazala je za Klix.ba da ovo takmičenje znači svima nama i da sa njega ne smijemo izostati.

Jenkins ističe da je Bosna i Hercegovina iznad pojedinca i da apsolutno podržava stajališta da BiH treba ići na Eurosong.

"Ako bi se kolektivno kažnjavale zemlje zbog incidenata koje prave pojedinci, rijetko bi sve reprezentacije nastupale na svjetskim prvenstvima, zemlje na Olimpijadama i tako dalje. Imamo takvih primjera koliko hoćete, gdje se pojedinac kazni, a zemlja ide dalje. Evrovizija znači svima i ne smijemo izostati, jer nismo izostali ni 1993. kad je bilo nemoguće biti u Dablinu", kazala je Jenkins.

Podsjećamo, sinoć je u restoranu Eko Fis na Vlašiću došlo do incidenta u kojem je Ajanović fizički napao nekoliko osoba, među kojima su Dalal Midhat Talakić, Jasmin Fazlić i pjevač Šaćir Ameti koji se slučajno zatekao za istim stolom, a koji je zadobio povrede glave nakon što ga je Ajanović pogodio flašom u glavu.

Iz BHRT-a je saopćeno da će odluka o učešću na Eurosongu 2016. biti donesena nakon što BHRT dobije zvaničnu informaciju od nadležnih organa.