Muzika
0

Rub'n'Tug u klubu "Bock" 16.09.2005.

Sarajevo-x.com
U septembru u klubu Bock održat će se niz partija a izvajamo nastup dvojca Rub'n'Tug kojeg čine DJ Thomas i Eric Duncan.

Dvojac iz New York-a, čija je suradnja zasnovana na čvrstim temeljima velikog zajedničkog interesa za rock, disco, DJ Thomas i Eric Duncan udružili su se koncem devedesetih i od tada, pored producentskog, remix, i izdavačkog rada, organiziraju najrazuzdanije plesne noći na istočnoj obali SAD.

Thomas je započeo kao DJ teenager na jugu Engleske, uglavnom kao dio Tonka Hi-Fi kolektiva, kojeg je predvodio renomirani DJ Harvey. Početkom 90-ih posjećuje Kaliforniju te se pridružuje ekipi Wicked Crew, da bi 1996. stigao u New York, gdje formira svoj bend, A.R.E. Weapons, te ubrzo počinje izdavati za etiketu Rough Trade. Thomas trenutno ujedno radi sa DJ Harvey na projektu Map of Africa .

Eric Duncan je prešao u New York is Los Angeles -a, gdje je inače započeo rad kao DJ na BBQ parties pod Kalifornijskim suncem. Ubrzo potom počinje svirati u downtown barovima, upoznaje Thomasa, te tako nastaje Rub'n'Tug. Danas, njihovi se party dešavaju sporadično u potkrovljima, skladištima, galerijma i bordelima New York-a. Od piano house breaks do filmskih melodija, od distorziranog funka do dub disco ritma, Rub'n'Tug su jednostavno pozitivna zabava.