Muzika
0

Robbie se suočava sa manjkom uspjeha u SAD-u

Klix.ba
Kako <b><a href="http://www.robbiewilliams.com" target="_blank">Robbie Williams</a></b> nalazi cure u Los Angelesu? Upozna djevojku, ona ga otpiše, onda potraži njegovo ime na Googleu, shvati da je jedan od najbogatijih pop zvijezda na svijetu i voila! Eto je natrag...

"Upoznajem djevojke koje zaista nisu zainteresovane za mene.", objašnjava ovaj zgodni Britanac osmjehujući se. "Sljedeći put kad me vide kažu 'Super što se znamo, Robbie!'. Ljudi mi kažu da je to zato što me potraže na Google.com, pa saznaju ko sam. Hvala Bogu što postoji Google, inače se ne bih seksao."

Međutim, Robbieva ljubavna situacija je trenutno ekvivalentna njegovom uspjehu u Americi. Kada ukucamo njegovo ime u neki search engine, dobit ćemo oko pola miliona stranica, ali uprkos tome većina Amerikanaca nije upoznata sa karizmatičnom zvijezdom iz Velike Britanije koja je nekad bila dio boy benda Take That. 1999. godine njegova pjesma Millennium je bila prosječno uspješna, a tu je i Rock DJ, pjesma koju Robbie sada mrzi, iako mu se sviđa spot u kojem kida svoje meso i baca ga gladnim obožavateljicama. Ali, ako se uporedi sa mnogobrojnim Justinima i Snoopovima, on je još uvijek na nevidljivoj strani.

Prošle godine je Robbie nakon snimanja svog zadnje albuma Escapology potpisao historijski ugovor sa diskografskom kućom EMI, navodno vrijedan preko 100 miliona dolara. EMI se još uvijek nada da će ga ovaj album proslaviti u Americi. Iako posjeduje kuću u Los Angelesu i iako je već napisao par pjesama o ovom gradu, Williams kaže da mu nije imperativ uspjeti u Americi i da zapravo uživa u relativnoj anonimnosti.

"Veoma sam zadovoljan što mogu reći da sam uspješan na bilo kojem drugom mjestu na svijetu.", kaže Robbie. "A ovo je ogromna zemlja. To zahtijeva mnogo rada i mnogo ulizivanja i mnogo turneja i mnogo godina. Prije sam radio mnogo i bio sam veoma bolestan, a sada odbijam raditi tako. Zato, ako ovdje postanem uspješan uprkos tome što puno ne radim, super. Ako ne, i to je uredu. Ovdje želim prodati oko 200-400 hiljada albuma... i bit ću zadovoljan s tim."