"Hit mašina"
0

VIDEO / Rihanna dostigla uspjeh kralja Elvisa Presleya

Sarajevo-x.com
Rihanna (Foto: Press Assoc.)
Rihanna (Foto: Press Assoc.)
Ljepotica s Barbadosa Rihanna postavila je novi rekord. Ona je postala prvi ženski izvođač čije su pjesme pet godina zaredom bile na samom vrhu britanskih top-lista.

Lijepa muzičarka dostigla je uspjeh legendarnog Elvisa Presleya, koji je od 1957. do 1963. imao barem po jedan hit na vrhu top-liste u Velikoj Britaniji.

Novim singlom "What’s My Name", sa albuma "Loud", Rihanna je prošle sedmice zasjela na prvo mjesto britanske top-liste, saopćila je kompanija Official Charts, prenose britanski mediji.

"Hit mašina", kako su je nazvali mediji, britanskom top-listom zavladala je 2007. godine s pjesmom "Umbrella". Godinu kasnije ponovo se popela na sami vrh sa "Take A Bow", a 2009. godine na vrhu top liste se našla pjesma "Run This Town", američkog hip-hop muzičara Jay-Z-ja, a pjesmu izvode i Rihanna i reper Kanye West.

Godine 2010. na vrhu tip liste Velike Britanije bila je Rihannina pjesma "Only Girl", a kao što smo već naveli 2011. sa singlom "What’s My Name" popularna muzičarka doseže uspjeh Elvisa Presleya.

I kao da to nije dovoljno, pjevačicin četvrti studjiski album "Loud" nalazi se na prvom mjestu britanske liste najboljih albuma.