Muzika
203

Reper Skankdafaka prijateljima i fanovima posvetio pjesmu "Nova zora je"

Klix.ba
Bh. reper koji trenutno živi u Norveškoj Asmir Jakupović poznatiji kao Skankdafaka, snimio je novu pjesmu pod nazivom "Nova zora je".

Tekst za pjesmu pisao je Skankdafaka koji je kazao da je jedna vrsta zahvalnice ljudima koji su uz njega.

"Nova zora je je ujedno i zahvalnica za moje ljude i ekipu koja je oko mene i koja me toliko dobro podržava kao i svim fanovima koji su uz mene ovih godina. Pjesma je prvo nosila naziv 'Ništa bez moje braće' ali smo se u posljednjem trenutku predomislili i dali ovaj naziv", kazao je Skankdafaka za Klix.ba.

Ova pjesma je prva od mnogih koje su urađene za projekat Džaba EP u okviru kojeg će sve pjesme biti objavljene do 19. oktobra i biti dostupne za besplatno preuzimanje preko iTunesaa, Googleplaya i ostalih servisa.

"Cilj je da pjesme budu dostupne svima, pa i onima koji nemaju novac da plate. Oni koji su u mogućnosti i žele mogu podržati moj rad i kupiti pjesme", rekao je bh. reper.

Nakon ovog projekta slijedi saradnja s Tatjanom T-Bratz i još nekoliko osoba. Skankdafaka je s kolegom Vordabeatzza iz Hrvatske nedavno osnovao reperski pokret/digitalnu izdavačku kuću pod nazivom "Nema Labavo Ent." koji je okupio repere iz zemalja bivše Jugoslavije s ciljem da promovišu njihov rad i rap muziku.