Manifestacija 6. jula
1

Renomirani izvođači duhovne muzike iz Turske i BiH za Tuzlake pripremaju bajramski koncert

A. K.
Trg Slobode u Tuzli lokalitet je na kojem će 6. jula ove godine biti upriličena manifestacija i koncert "Radost bajramska", a pripremaju je renomirani izvođači duhovne muzike iz Turske i Bosne i Hercegovine.

"Radost bajramska" u Tuzlu će dovesti prestižne izvođače duhovne muzike iz Turske i Bosne i Hercegovine, a kao organizatori događaja potpisuju se Muftijstvo Tuzlansko i Udruženje "Sevdah za mlade" koje se bavi očuvanjem kulturno-duhovnog naslijeđa Bošnjaka.

"U srijedu u Tuzli će nastupiti Armin Muzaferija, hafiz Aziz Alili, Mustafa Isaković i Hasan Kusgoz te ansambl Mesudija, hor Gazi Turali – bega Tuzla i Omladinski hor iz Zenice. Narator je glumac Mirza Mušija", kažu iz Udruženja "Sevdah za mlade".

Umjetnik Armin Muzaferija sretan je što je dio ove manifestacije za koju se nada da će postati tradicionalna.

"Meni je posebna čast učestvovati na ovakvoj manifestaciji koja promoviše ljepotu duhovnosti i univerzalne vrijednosti. Također, dugo se nismo družili s tuzlanskom publikom i posebno me raduje što ću napokon zapjevati u tom gradu", naveo je Muzaferija.

Armin Muzaferija
Armin Muzaferija

Početak manifestacije najavljen je za 21 sat, a generalni pokrovitelji događaja su Vlada Tuzlanskog kantona i BH Telecom.