Muzika
754

Raste uzbuđenje: Bh. predstavnici obećali da će "ostaviti srce i dušu" na bini Eurosonga

Piše: M. N.
Foto: Eurovision
Foto: Eurovision
U toku su posljednje pripreme pred nastup bh. predstavnika u velikom muzičkom takmičenju Evrope Eurosnog 2016. Uzbuđenje raste, a Dalal, Deen, Jala i Ana Rucner su spremni da na sceni Globe Arene u Štokholmu zapjevaju "Ljubav je".

"Za nekoliko sati popet ćemo se na Eurosong cestu i ponosno braniti boje naše domovine. Velika je to čast i odgovornost. Molimo vas da budete uz nas i da zajedničkim snagama dovedemo BiH u finale. Mi se osjećamo odlično, vlada odlična energija i jedva čekamo da zapjevamo 'Ljubav je'. I srce i dušu ćemo ostaviti večeras pa kako god bude", napisao je Fuad Backović Deen svojim fanovima.

Bosancima i Hercegovcima obratila se i Ana Rucner koja je obećala da će "ostaviti srce na terenu i dati svu energiju koju nosi u sebi".

"Dok ovo pišem misli mi vrludaju, emocije se mijenjaju iz minute u minutu, a srce mi lupa kao ludo. Ponosna sam što sam Hrvatica, a isto tako sam ponosna što večeras imam priliku predstavljati Bosnu i Hercegovinu. Hvala vam svima na povjerenju i podršci, i vjerujte da ćemo dati sve od sebe da dostojno predstavimo našu zemlju. Ljubav je sve što imamo, a večeras pjevamo za vas", kazala je Rucner.

Tema bh. nastupa na Globe Arena sceni bit će sirijske i druge izbjeglice i razdvojenost bodljikavim žicama u Evropi, te potreba, ne za tolerancijom, nego za ljubavlju koja treba da pobijedi strahove.

"Žica predstavlja sva razdvajanja, predrasude i fobije koje nažalost imamo jedni prema drugima, sva stradanja kojima smo izloženi. Večeras srušimo sve barijere i pošaljimo univerzalnu poruku ljubavi prema svim ljudima bez obzira na vjeru, religiju, opredjeljenje i status. Ljubaznost je besplatna! Pomozimo jedni drugima i budimo ljudi!", napisao je Deen o nastupu.

Bh. četvorka pozvala je sve ljude da ih podrže večeras i glasaju za redni broj 17. Prvo polufinalno veče Eurosonga počinje u 21 sati.