Muzika
0

"Rage Against the Machine" ponovo zajedno

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Na muzičkom festivalu "Valley Music and Arts" u kalifornijskom gradu Indio, nakon sedam godina odsustva, ponovo je u punom sastavu nastupila grupa "Rage Against the Machine" i time najavila nastavak muzičkog stvaralaštva.

Rage se raspao na vrhuncu karijere 2000. godine kada je pjevač Zack de la Rocha napustio grupu kako bi se posvetio svojoj solističkoj karijeri.

Nastup ove grupe publika je željno isčekivala. Trodnevna muzička manifestacija privukla je oko 60.000 posjetilaca u Indio.

De la Roche i njegove kolege gitarista Tom Morello, bubnjar Brad Wilk i basista Tim Commerford izveli su nekoliko antiratnih pjesama kao što su "Killing in the Name", "Freedom" i "Guerrilla Radio".

Frontman grupe publici se obratio samo jednom komentirajući trenutnu politiku američke vlade kao nacističku. "Treba ih upucati kao i svakog drugog ratnog zločinca", rekao je De la Rocha.

Rage Against the Machine nisu objavili nikakve dugoročne planove za nastavak svoje karijere osim nastupa na hip-hop festivalu "Rock the Bells" koji će se održati u julu i avgustu.

Na festivalu u Indiju između ostalih nastupili su i Bjork te grupa Red Hot Chili Peppers.