Muzika
365

Prvi r'n'r festival u Donjem Vakufu: Bogat muzički program i nagradne igre

Piše: E. M.
Detalj sa konferencije za novinare (Foto: Klix.ba)
Detalj sa konferencije za novinare (Foto: Klix.ba)
U malom gradu na Vrbasu, Donjem Vakufu, sutra će u Cafe Galerija i Cafe Monter biti održan prvi Rock and rool festival "Summer Holiday Energy Fest", a publiku će zabavljati bendovi iz Zenice, Sarajeva i Bihaća.

Povod za organizaciju prvog ovakvog festivala u historiji postojanja ovog grada jeste da se oda počast Miri Šefu, koji je preminuo 2010. godine, a koji je bio pionir donjovakufske r'n'r scene.

"Već nekoliko godina u našem gradu postoji ideja za ovakvo nešto, jer osjećamo obavezu prema našem sugrađaninu Miri Šefu, koji je preminuo 2010. godine, a bio je, kao jedan od pionira donjovakufske r’n’r scene i istinska legenda grada, od onih ljudi kojih se grad treba sjećati. Konačno nam se ove godine sve posložilo i uspjeli smo organizovati festival, koji će nadam se preći u tradiciju. Vrlo smo ponosni, jer smo već za prvo izdanje uspjeli obezbijediti tri izuzetno respektabilna benda. Ovakvo nešto će nadam se biti i poticaj mladim ljudima u Donjem Vakufu i dokaz da je moguće promijeniti i poboljšati našu svakodnevicu", kazao je jedan od organizatora S.H.E.F. festivala, Haris Hodžić.

Prema riječima organizatora, festival je izazvao veliko interesovanje kod stanovnika Donjeg Vakufa i okolnih gradovima, odakle su najavili svoj dolazak. Samoinicijativno ovaj projekat su podržali i veliki brendovi koji su svojim sponzorskim angažmanom pomogli u realizaciji.

"To nam je dokaz da smo napravili dobar potez za Donji Vakuf i na tome smo im zahvalni. Želimo da pokažemo da je u Donjem Vakufu lijepo živjeti i da je moguće organizovati nešto drugačije od onog na šta smo navikli", izjavio je Hadžić.

Glasnogovornica festivala Ferida Abdagić je istakla kako će pored muzičkog programa tokom tri festivalske noći biti održana i nagradna igra za sve goste kao i brojni drugi prateći sadržaji.

Još uvijek nije potvrđeno, ali postoji mogućnost da se jednu noć muzičarima na bini pridruže i neki od članova kultne donjovakufske grupe 'Dog', čiji je član bio i pokojni Miro Šef. Takođe, kao predgrupa bendu Skroz, pojaviće se i mladi donjovakufski bend i tako dobiti izvrsnu priliku da široj javnosti predstavi svoj rad. To je jedinstvana prilika za mladi bend. Nadamo se da će festival S.H.E.F. postati važna stavka u kalendarima Donjovakufljana, te da će biti omiljena ljetna destinacija za regiju SBK", zaključila je Abdagić.