Muzika
0

Provokativnoj Libanonki zabranjen nastup u Bahreinu

Sarajevo-x.com
Libanonska pjevačica Haifa Wehbe izazvala je mnoštvo kontraverzi u Bahreinu gdje bi trebala prvi put nastupiti.

Svi osim jednog člana parlamenta ove islamske zemlje podržali su prijedlog da se nastup Wehbejeve zabrani. Njihova odluka temelji se na mišljenju da je nastup ove pjevačice suviše provokativan, čime se krše islamske konvencije i tradicija Bahreina.

Organizatori su odranije najavili da će se tokom ovog koncerta kontraverzna pjevačica obući pristojno. Prije četiri godine MBC kanal je zaustavio produciranje arapske verzije Big Brother-a koja je snimana u Bahreinu, navodeći kao razlog što taj show vrijeđa "vrijednosti i tradiciju arapskog svijeta", prenosi BBC.

Gospođica Wehbe ima reputaciju provokativne djevojke jer na nastupima oblači odjeću koja ne pokriva dovoljno i ima seksi nastupe. Na listi najpoželjnijih žena koju je objavio portal AskMen ona vrlo dobro kotira, a našla se i na People-ovoj listi najljepših ljudi na svijetu.

Njena karijera počela je kad joj je bilo 16 godina. Tada je osvojila titulu Miss Južnog Libanona u takmičenju ljepote. Nastavila je takmičenje za Miss svoje zemlje, a radi i kao model. Na muzičkom planu izdala je tri albuma i gostovala na bezbroj televizijskih emisija. Poznata je širom Bliskog istoka ali se za nju mimo arapskog svijeta još uvijek slabo zna.