Video iz kućne izolacije
87

Prepjev napolitanske pjesme "Funicula" u izvedbi Aide Mušanović-Arsić i sarajevskih opernih pjevača

E. Sk.
Talentirana pijanistica Aida Mušanović-Arsić je u saradnji sa sarajevskim opernim pjevačima u izolaciji snimila prepjev slavne napolitanske pjesme "Funicula".

Na ovaj način željeli su ljudima poručiti da ostanu kod kuće i pokloniti im nešto sasvim drugačije, u novom stilu.

Svi videozapisi snimljeni su mobilnim telefonima u njihovim domovima, za vrijeme izolacije. Prethodno su organizovali i koncertnu premijeru koja je također snimljena iz kuće. U ovom projektu Aidu je podržao i suprug Aleksandar, a dio projekta su i operna pjevačica Aida Čorbadžić, Adema Pljevljak Krehić, Melisa Hajrulahović, Katarina Kikić, Denis Isaković, Jasmin Bašić i Marko Kalajanović.

"Moje sjajne kolege, prijatelji i ja snimili smo nešto za šta se nadamo da će ljudima prvenstveno izmamiti osmijeh na lice i da će uživati u našim glasovima i kreativnim snimcima iz svakodnevnice. Želja nam je da poručimo ljudima da ostanu prvenstveno dobro, zdravo, da izdrže još malo, sačuvaju sebe, svoje ukućane, prijatelje, a tako ćemo svi skupa sačuvati i svijet", poručila je Mušanović Arsić.

Ideju Leonarda Šarića da snime nešto u ovom stilu Aida je odmah prihvatila.

"Odmah mi je proradio kreativni nerv i tekst se bukvalno izlio iz moje glave. Nadamo se da ćemo ljudima donijeti sunce u domove, barem na trenutak. Muzika i pozorište su naš život. S nestrpljenjem čekamo naše ponovne susrete", kazala je Mušanović-Arsić.