Kontroverzna Bambie Thug
21

Predstavnica Irske nije se pojavila na generalnoj probi, situacija je zahtijevala intervenciju EBU-a

L. R.
Bambie Thug (Foto: EPA-EFE)
Bambie Thug (Foto: EPA-EFE)
Predstavnica Irske Bambie Thug nije se pojavila na generalnoj probi, a u vezi s tim oglasila se i putem svog Instagram profila.

Irkinja koju zbog pjesme i scenskog nastupa smatraju kontroverznom, putem Instagram storyja je napisala da se dogodila nekakva situacija neposredno prije generalne probe, što je zahtijevalo hitnu intervenciju EBU-a.

"Dogodila se nekakva situacija prije generalne probe koja je prema mom mišljenju zahtijevala hitnu intervenciju EBU-a. Oni su problem shvatili ozbiljno i razmatrali smo koje daljnje korake treba poduzeti. To znači da sam propustila generalnu probu. Ispričavam se svim fanovima koji su me došli vidjeti. Nadam se da se vidimo večeras na nastupu", napisala je na Instagram storyju.

No, poznato je da se ona zajedno s predstavnicom Grčke i predstavnikom Švicarske nije pojavila ni tokom defilea zastava zemalja, ali tačan razlog još uvijek nije poznat. Pretpostavlja se da su na taj način htjeli poslati poruku organizatorima i uputiti podršku Nizozemcu Joostu Kleinu, koji je diskvalifikovan.

Podsjećamo, predstavnik Francuske Slimani danas je prekinuo svoj nastup na generalnoj probi kako bi uputio poruku mira. Nije poznato hoće li ga EBU sankcionisati zbog nepoštivanja pravila.