Nastup violinistice
76

Praznik klasične muzike u večeri ljubavi u Tuzli, Arina Behlilović rodnom gradu podarila koncert

A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
(Foto: A. K./Klix.ba)
Mlada i talentirana violinistica Arina Behlilović večeras je održala koncert u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli, a koji je bio ispunjen skoro do posljednjeg mjesta. U večeri ljubavi, ona je svom rodnom gradu podarila najljepše kompozicije Čajkovskog, Debisija i Ravela.

Arina Behlilović je studentica Univerziteta Mozarteum u Salzburgu, a u svom rodnom gradu koncertirala je skupa sa pijanistom Patrickom Leungom, inače umjetničkim saradnikom na klaviru Univerziteta Mozarteum Patrickom Leungom.

Dvorana Bosanskog kulturnog centra u Tuzli je bila ispunjena skoro do posljednjeg mjesta, a Arinin nastup u nekoliko navrata je nagrađivan ovacijama i aplauzima. Dio nastupa pogledajte ovdje.

Organizaciju večerašnjeg koncerta potpisala je Srednja muzička škola Čestmir Mirko Dušek u Tuzli, uz pokroviteljstvo projekta Erasmus+ Univerziteta Mozarteum Salzburg, Gardske uprave Tuzle i Ministarstva obrazovanja Tuzlanskog kantona.

Na koncertu je bila prisutna i profesorica Univerziteta Mozarteum u Salzburgu Klara Flieder Pantillon, violinistica u čijoj klasi se i nalazi solistica Behlilović.

Inače, ovaj koncert sa sobom je donio i mogućnost saradnje Srednje muzičke škole u Tuzli i Univerziteta Mozarteum, što će biti intenzivirano u narednom periodu.