50 godina CKM-a
4

Pratite uživo koncert Sarajevo Big Banda

V. K.
Sarajevo Big Band održava koncert povodom 50 godina CKM-a
Sarajevo Big Band održava koncert povodom 50 godina CKM-a
Sarajevo Big Band večeras održava tradicionalni novogodišnji koncert u velikoj sali Centra za kulturu i mlade. Koncert počinje u 19:30 minuta, a svi zainteresovani moći će pratiti fantastični sastav i putem live streama.

Novogodišnji koncert Sarajevo Big Banda se održava u sklopu obilježavanja 55 godina rada i djelovanja JU Centar za kulturu i mlade Sarajevo, a svi zainteresovani mogu pratiti nastup putem live streama na stranici Centra za kulturu i mlade Sarajevo.

Orkestar će izvoditi svjetske hitove, novogodišnje i blagdanske numere, sa stalnim saradnicama i vokalnim solisticama Renatom Kurtalić i Renatom Bagarić. Sarajevo Big Band baštini tradiciju Plesnog orkestra RTSA osnovanog davne 1971. godine. Plesni orkestar, kao profesionalni orkestar pri Muzičkoj produkciji RTV BiH, prestao je sa radom u ratu, nakon više od 30 godina rada. Na inicijativu nekadašnjih uposlenika tog orkestra Krešimira Vlašića-Kece, Vladimira Borovčanina-Šente i Gradac Marina, počeo je ponovo sa radom.

Tokom 2013. godine. na incijativu Lačević Faika i Gradac Marina te tromboniste Sarajevske filharmonije, Rupar Vanje, okupljen je Sarajevo Big Band pri Udruženju muzičara Saraj pro-brass, ovaj put u novom, podmlađenom sastavu.