Magični prizori
255

Pogledajte kako je iz zraka izgledao nastup Artbata ispred Vječne vatre u Sarajevu

N. C.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
Spektakularnim nastupom ukrajinskog dua Artbata ispred Vječne vatre u Sarajevu zatvoren je 29. Sarajevo Film Festivala.
Artbat je najuspješniji ukrajinski elektronski duo koji uživaju i globalno popularnost, a sinoć je priredio spektakl u Sarajevu. Odlična atmosfera se osjetila na svakom koraku, a prizor iz zraka je bio magičan.

Na hiljade posjetitelja, Sarajlija i turista iz cijelog svijeta preplavilo je centar grada kako bi uz zarazne ritmove ispratila 29. izdanje SFF-a. Hiljade ljudi uživalo je i zabavljalo se ispred Vječne vatre do ranih jutarnjih sati.

DJ dvojac After Affair zagrijao je atmosferu u Titovoj ulici, nakon čega su se na balkonu iznad Vječne vatre pojavili Rajot i Luka Čikić. Vurhunac večeri i usijana atmosfera uslijedila je kada je svoj nastup započeo ukrajinski duo.

Njihov nastup obradovatao je sve ljubitelje elektronske muzike i odlične atmosfere. Ovaj duo je osvojio svijet elektronske muzike, a tome je doprinijeo i njihov remix trake Monolink - Return to Oz koja ima skoro 70 miliona pregleda samo na YouTubeu.

Artbat su osnovala dva iskusna DJ i producenta iz Kijeva - Artur i Batish. Njihov portfolio se nadovezuje na seriju od oko 10 uspješnih izdanja koja su se našla na svjetskim top listama i osvojila brojne plesne podijume širom svijeta.

Njihove numere imaju impresivan kapacitet da napajaju i intimne plesne podijume i ogromne arene energijom i pogonom. I to su samo razlozi zbog kojih mnoge renomirane umjetnike privlači Artbatova muzika. Takvi autoriteti dance muzike kao što su Solomun, Maceo Plex i Richie Hawtin redovno vrte Artbatove numere tokom svojih setova.

Ovaj događaj organizuje Garden of Dreams u saradnji s Ministarstvom kulture i sporta Kantona Sarajevo i Visit Sarajevo.