Muzika
0

Pavarotti za Sarajlije priprema brojna iznenađenja

FENA
Koncert najslavnijeg svjetskog tenora Luciana Pavarottija, koji je zakazan za 8. april u sarajevskoj Zetri, sa sigurnošću će biti održan kada je i predviđen, potvrdio je danas u Sarajevu u ime organizatora koncerta Bashkim Shehu.

On je na konferenciji za medije kazao kako koncert, u slučaju eventualnog lošeg zdravstvenog stanja Pavarottija, može jedino biti pomjeren za drugi termin, iako za sada o tome nema niti riječi.

"Plan oproštajne Pavarottijeve turneje napravljen je tako da koncert u Sarajevu bude centralna manifestacija njegove turneje. On za Sarajlije priprema brojna iznenađenja koja još ne možemo otkriti", kazao je Shehu.

Operni maestro prije određenog vremena imao je manje probleme s leđima, zbog čega su i pomjereni njegovi koncerti u Brazilu i Čileu. Međutim, Shehu opovrgava informacije da je njegovo zdravlje ozbiljno narušeno ili da će doći do većih pomjeranja koncerata zakazanih u okviru turneje.

Direktor e.Laba Elvir Čelebičić potvrdio je da su sve karte od 100, 120 te 160 KM rasprodate te da je u prodaji ostalo još oko 800 karata po cijenama od 250 do 1.000 KM.

Karte u vrijednosti od 1.000 KM predstavljaju ekskluzivne VIP ulaznice i njihov je broj veoma mali.