Muzika
0

Odabrani finalisti Programa "Jaeger Music Night"

Sarajevo-x.com
Foto: Dragutin Matošević
Foto: Dragutin Matošević
Tročlani žiri kojim je predsjedavao Brano Jakubović, uspješni bh. producent i član grupe "Dubioza kolektiv" odabrao je finaliste ovogodišnjeg Programa "Jaeger Music Night".

Sedam bendova koji će u narednom periodu učestvovati u Programu su: "Berette" iz Širokog Brijega, "Rigorozni" iz Sarajeva, "Nula Plus" iz Tuzle, "Malter Ego" iz Mostara, "Fetus" iz Tuzle, "Venus" iz Mostara, te "Motherfunky" iz Banje Luke.

Finalistima će biti zagarantirana po dva plaćena nastupa na koncertima koji će tokom 2009. godine, u sklopu Programa "Jaeger Music Night", biti održani na cijelom prostoru BiH.

Krajem godine, glasovima žirija i publike na www.jaegermusicnight.ba bit će izabrani i pobjednici, koji će biti nagrađeni vrijednim nagradama. Najbolji bend dobit će na poklon snimanje i izdavanje svog prvog albuma.

Prvi od koncerata bit će održan u petak 3. jula u klubu "Kruna" u Banjoj Luci, sa početkom u 22 sata. Pored grupe «"Motherfunky"», koja je jedan od finalista Programa, na koncertu će kao specijalni gosti nastupiti i članovi grupe "Generacija 5".