Sarajevo
0

Od koncerta "Za život" očekuje se 30.000 KM

FENA
Od humanitarne muzičke manifestacije "Za život", koja će biti održana večeras u sarajevskom Domu mladih Centra Skenderija trebalo bi biti prikupljeno 30.000 KM za liječenje troje teško oboljele djece - Danisa Kadića, Ajdina Hadžića i Andree Lisac.

Kako su na konferenciji za medije u Sarajevu saopćile organizatorice ovog događaja Lamija Bajrović i Ajdina Dizdarević, određeni broj karata već su kupili Vlada FBiH i SDPBiH i one će biti podijeljene po obrazovnim ustanovama.

Posebno su zahvalile direktoru Centra Skenderija i drugima koji su omogućili da organizacija koncerta prođe bez ulaganja finansijskih sredstava. Kupovinom ulaznice za koncert direktno se pomaže djeci kojoj će biti uručena novčana sredstva od manifestacije.

Koncert počinje u 20 sati i ugostit će brojne zvijezde zabavne i narodne muzike.

Pjevači koji su se odazvali pozivu oganizatora su: Selma Bajrami, Hanka Paldum, Amra Halebić, Erna Džeba, Adnan Jakupović, Neno Murić, Vanja & Divanhana, Almir M. & Tribun Bend, Adnan Babajić, Enver Lugavić Kice, Dženan Jahić, Mirza Šoljanin, a tu si i gosti izenađenja.

Ulaznice za koncert mogu se kupiti po cijeni od 10 KM na prodajnim mjestima: Fibula Air Travel Agency (Ferhadija 24), Reiseburo (Poslovni centar UNITIC), Best Reisen Travel Agency (Ferhadija 5) i plato Skenderija.

Voditelj programa bit će Almir Čehajić Batko. On kaže da je koncert "Za život" priča o djeci u BiH i mladim ljudima kako da se organiziraju, a ne samo priča o ova tri djeteta.