Muzika
42

Obnavljanje nekadašnje scene CDA u SARTR-u

Klix.ba
Želja za obnavljanjem koncertnih aktivnosti SARTR-a logična je onima koji poznaju fascinantnu historiju nekadašnjeg kultnog i omiljenog okupljališta mladih u Sarajevu – CDA.

Na sceni Centra društvenih aktivnosti CDA nastupala su neka od najvećih imena sa prostora cijele bivše države, mnogi danas poznati bendovi i muzičari napravili su svoje prve korake. U sjećanjima na tinejdžerske dane i dalje i u glavama mnogih odjekuju zvukovi grupa kao što su: Azra, EKV, Haustor, Rambo Amadeus, Zabranjeno Pušenje, Elvis J. Kurtović, Oktobar 1864, Djavoli, Kud Idijoti, Električni Orgazam, Sikter, Laibach, Letu Štuke, Obojeni Program, Bogrhesia, Lačni Franz, Bombarder, Sing Sing, Scabia, Futur II, Grupa Major, Armagedon, Betonska Ograda, Formula 4, Ludilo, Truhli pasulj, Truet, Najcrnja hronika, Havajski Vjetrovi, Enola Gay, Miladoyka Youneed, SCH, Skroz, Zoster, Velahavle i mnogi, mnogi drugi.

"S obzirom da ne raspolažemo nikakvom arhivom scene CDA pozivamo Vas da se prisjetite i podijelite sa nama, na našoj FB stranici ili na naš mail [email protected], svoja sjećanja vezana za koncerte na kojima ste prisustvovali – atmosferu, ljude, izvođače, godine izvođenja omiljenih koncerata te pošaljate nam fotografije ukoliko ih imate", saopćeno je iz Sarajevskog ratnog teatra.

Prvi koncert izvest će Darko Rundek i Cargo Trio, a održat će se u toku mjeseca februara.

"Svi koncerti koje pripremamo imat će topao teatarski okvir i atmosferu uz zanimljive i inovativne muzičke koncepte", stoji u saopćenju.

Koncerte Darke Rundeka obilježit će ekskluzivna izvođenja novih pjesma koje će se tek naći na novom albumu Cargo Tria, te terapijska atmosfera u kojoj će naša publika imati priliku zajedno sa Triom svirati u drugom dijelu koncerta. Ulaznice za koncert moći ćete uskoro kupiti na www.kupikartu.ba.