Muzika
9

"O ne, ti nisi otišla, još si tu...": Bajkovita atmosfera u novom spotu Dine Merlina

Piše: L. Č.
Dino Merlin je objavio novi spot za pjesmu "Rane", peti singl sa aktuelnog albuma "Hotel Nacional".

Spot je nastao pod režiserskom palicom Harisa Dubice, uspješnog producenta i reditelja muzičkih spotova porijeklom iz Bosne i Hercegovine i sa švicarskom adresom.

Tekst pjesme su napisali Dino Merlin i Džemaludin Latić. Dizajn spota radio je Haris Jusović, a fotografiju na snimanju mladi talentovani fotograf Edvin Kalić.

Aranžman potpisuje Dinin saradnik sa albuma "Ispočetka" Vlado Džihan. Pjesma je snimana u Beču, Berlinu i Sarajevu, a spot je sniman na različitim lokacijama širom BiH, Švicarske i Tajlanda uz mnogo zanimljivih likova i kostima i želju režisera da mu dodaju bajkoviti štih.

"Igrom slučaja Dino Merlin mi je najprije pustio pjesmu 'Rane' i odmah sam imao zanimljive ideja o interesantnim lokacijama, likovima i pričom sa porukom. Nakon te pjesme pustio mi je i ostale, ali uvijek su mi se misli vraćale na 'Rane' i na početnu ideju koja je došla nakon prve strofe i refrena. Odlučio sam da želim uraditi spot upravo za tu pjesmu, a sad imate priliku vidjeti kako je ispalo", napisao je režiser Haris Dubica na svom Facebook profilu.

Dino Merlin se trenutno nalazi na evropskoj turneji, a njegov sarajevski koncert najavljen je za 25. juli na stadionu Koševo. To će ujedno biti i jedini koncert koji će Dino Merlin održati ove godine u Bosni i Hercegovini. Sve informacije o tome kako nabaviti ulaznice za ovaj jedinstven događaj mogu se pronaći na ovom linku.