Muzika
98

Novo na bh. muzičkoj sceni: Soph objavio pjesmu "Moon Song"

Klix.ba
Muzički projekat Soph koji je nastao inspirisan Americana pravcem objavio je pjesmu "Moon Song".

Ovaj pravac koji bi mogao svrstati u indie američki pop-folk baziran je na isticanju akustične svirke i prepoznatljivih emotivnih vokala.

"U jednom nepreglednom moru elektronike, vještačkih glasova i pretjeranog dotjerivanja zvukova, pokušali smo da vratimo muziku na njene početke. Smatramo da ništa ne može prenijeti emociju kao par instrumenata koji stvaraju jednu privatnu atmosferu i prizivaju davno zaboravljenje osjećaje. Sigurno se svako barem jednom našao u nekoj domaćoj atmosferi sa najbližim ljudima, u sitne sate i slušao nekoga od njih kako svira gitaru i pjeva neku ljubavnu pjesmu ili sevdalinku. Čovjek u tim situacijama ispoljava svoju intimu, a potvrđuje je knedlom u grlu ili se ipak istinski naježi. Cilj pjesme Moon song je upravo probuditi tu atmosferu i pokazati da danas muzika ipak ne mora služiti samo za zabavu i prodaju, već da ostane nešto i za šta se možete vezati i poistovjetiti", izjavili su Soph o pjesmi "Moon Song".

Pjesmu izvode Sofija Petrović (vokal), Goran Đemidžić (ritam gitara), Zlatan Avdagić (solo gitara) i Samra Svraka (violina).