Muzika
0

Niska gledanost Live Earth koncerata

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Spektakularni muzički maraton Live Earth nije imao toliko uspjeha kod TV gledalaca u SAD-u i Velikoj Britaniji. Muzički spaktakl imao je manju gledanost od prošlosedmičnog koncerta organiziranog u čast princeze Diane.

Iz američkog istraživačkog centra "Nielsen Media Research" javljeno je da je trosatni prijenos Live Earth koncerta na NBC-ju gledalo "samo" 2,7 miliona Amerikanaca.

U poređenju sa ovom cifrom, prošlosedmični jednosatni prijenos na NBC-ju koncerta koji je organiziran u čast princeze Diane pratilo je 8,8 miliona gledalaca.

U Velikoj Britaniji brojke su srazmjerno slične. BBC je zabilježio 3,3 miliona gledalaca, a koncert u čast princeze Diane prošle sedmice pratilo je 11,4 miliona Britanaca.

U izvještaju također stoji da je veliki broj gledalaca Live Earth spektakal odlučio pratiti putem Interneta. Tako je portal MSN objavio broj od 9 miliona gledalaca koji su uživali u nastupima izvođača na koncertima širom svijeta koji su priređeni s ciljem podizanja svijesti o klimatskim promjenama.