Muzika
43

Nijaz Tepić Noor snima spot za "Sedam vremena"

Klix.ba
Nijaz Tepić Noor, sarajevski muzičar i pjevač koji živi i radi u Beču, nastavlja sa promocijom svog albuma "Sedam vremena", koji se prije nekoliko mjeseci na tržištu pojavio pod markicom "Hayat Production".

U promociji mu dosta pomaže prijatelj i kolega Sinan Alimanović, koji je svirao na albumu zajedno s drugim poznatim muzičarima, kao što su Peco Petej, Arsen Ereš, Goce Dimitrovski, Edvin Hadžić, Vernes Ljuštaku...

"Na albumu sam radio skoro deset godina, ali sada vidim da se uloženi trud isplatio. Napravio sam nešto kvalitetno s vrhunskim muzičarima iz cijelog regiona. Kompozicije su odsvirane uživo, bez kompjutera i midi programiranja, što mom albumu daje određenu mekoću i lepršavost. Zadovoljan sam promocijom u BiH, a već sada imam pozive za gostovanja u brojnim medijima", kaže Tepić.

Noor je autor svih tekstova na albumu "Sedam vremena", muziku je radio zajedno s Alimanovićem, a za produkciju je bio zadužen Marin Meštrović.

"Muzikom se bavim iz ljubavi i isključivo za svoju dušu. Do kraja godine održat ću jedan lijep nastup za svoje prijatelje i istinske poznavaoce muzike. Sarajevski koncert najavit ću spotom za naslovnu kompoziciju Sedam vremena", kaže Noor.

Album "Sedam vremena" je sniman od 2003. do 2013. godine u dva studija: RTV BiH i Amadeus Production.